Preskočiť na obsah

Noc múzeí na hrade Ľubovňa

Zverejnené 16.5.2024.

Kategória

image placeholder

Dejiny hradu Ľubovňa ukrývajú vo svojich útrobách množstvo tajomstiev a záhadných postáv. Jednou z takýchto postáv je aj Ján Godawa. Ján Godawa bol správcom hradu a hradného panstva, ktorého majiteľom bol Andrej Zamoyski na začiatku 20. storočia. V tomto roku si hrad Ľubovňa počas celej sezóny pripomína významnú funkciu správcu, známejšieho ako kastelána.
Dnešný večer je venovaný jednému z tých novších, modernejších kastelánov, teda spomínanému Jánovi. Je jednou z postáv, ktoré ešte čakajú na svoju príležitosť, aby boli poodhalené ich činnosti spojená s týmto miestom. Počas NOCI MÚZEÍ sa spoločne pokúsime zistiť o ňom niečo viac.

18.máj 2024

Ľubovnianske múzeum – hrad v Starej Ľubovni pozýva na NOČNÚ tematickú prehliadku hradom Ľubovňa. V rámci tematickej prehliadky sa uskutoční divadelné predstavenie zoskupenia RAMAGU na tému Ján GODAWA – príbeh jedného správcu na začiatku 20. storočia.
Vyvrcholením večera bude ohňová šou v podaní SHŠ Páni Spiša. Vstupy na nočnú prehliadku sú o 21:00, 21:15, 21:30 a 21:45. Hlavný program o 22:00 hod. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


logo
Obdĺžnik: zaoblené rohy: PLAGÁT pdf.